Midzomerschans het eigenzinnige festival op Texel

Midzomerschans is een cultureel festival op een historische en unieke locatie. De Midzomerschans wordt ieder jaar op een zaterdagavond en een zondag in juni gehouden.

Fort_de_Schans_Texel

Fort_de_Schans_Texel

Het geheel gerestaureerde fort De Schans op Texel staat dan geheel in het teken van theater, zang, dans, literatuur en beeldende kunst.

Door de vorm en de omvang van het fort is er ruimte voor tientallen voorstellingen, zowel grote als meer intieme. Zes uur lang kan het publiek over de wallen en bastions lopen en van de ene verbazing in de andere vallen.

 

Midzomerschans Openluchttheater

De Schans doet op meerdere plaatsen denken aan een openluchttheater. Naast enkele grote ruimten zijn er vele kleine hoekjes en overal zijn niveauverschillen. Daardoor kunnen er enkele tientallen voorstellingen tegelijkertijd plaatsvinden zonder elkaar tot last te zijn.

Bezoekers kunnen wandelen over de wallen, de bastions en langs de grachten en voorbij iedere hoek voor een nieuwe verrassing komen te staan. De brede grachten en de ophaalbruggen maken zelfs voorstellingen op het water mogelijk.

Tijden en informatie

Op zaterdagavond 23 juni vindt het zaterdagavondconcert plaats, ook bedoeld voor de deelnemers die het hele weekend op het eiland blijven. Aanvang is om 20.00 uur.
Het Festival Midzomerschans vindt plaats op zondag 24 juni 2012, van 10.30 tot 18.00 uur.

De Schans ligt op ongeveer 7 km van de veerhaven en is goed met de auto te bereiken. Bij het festivalterrein is een parkeerterrein ingericht. Beter is het nog om met het openbaar vervoer te komen: de bus van Connexxion stopt vlakbij het festivalterrein.

De entreeprijs voor zowel zaterdag als zondag is € 8,50. Daarvan is een deel bestemd voor Natuurmonumenten.

Koop uw kaartjes online in de voorverkoop, en pak € 1,- korting per kaartje (volwassenen).

Voor meer info verwijzen wij u naar:

 

http://www.midzomerschans.nl/

 

 

 

Over Jan Robert

Jan Robert Schutte helpt achter de schermen het Vakantie-op-Texel-team mee.
Dit bericht is geplaatst in Agenda, Attracties en activiteiten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.