Vogelexcursies, exposities en andere activiteiten op Texel

Zaterdag 7 januari 2012 valt er ook weer van alles te beleven op Texel. Onderstaand een aantal suggesties.

Vogels kijken op Texel

Vanaf het Vogelinformatiecentrum gaan we langs vele vogelrijke plekken op de Noordkop van Texel. Info: www.vogelinformatiecentrum.nl

Steltlopers, ganzen, eenden, moeras- en zangvogels, u kunt ze allemaal zien tijdens onze vogelherkenningsexcursies. Iedere woensdag- en zaterdagochtend lopen we op de Noordkop van Texel een excursie . Afhankelijk van het getij gaan we naar het wad, gaan we de polder in of maken we een rondje door de duinen.

Expositie Open Boek

Kleine Expositie boekhandel Het Open Boek: Texelse landschappen, straatjes en dorpsgezichten uit 1950. Pastels van Utrechtse kunstenaar Jan v. Ham (1892-1989).

 

Boerderij Wezenspyk

kaas Texel

kaas Texel

Bezoek kaasboerderij Wezenspyk tijdens de openingstijd van de winkel 9.30-17.00. Aai de kalfjes,bekijk de melkrobot,info-ruimte en kaasmakerij www.wezenspyk.nl

U ziet hoe we koeien melken met een VMS (vrijwillig melksysteem) Robot.Op het Koeienpanorama kunt u de stal en leefomgeving bekijken en buiten kunt u kalfjes bekijken en aaien. Allerlei wetenswaardigheden over kaas, kaasmaken,koeien,schapen en geiten vindt u in ons info-lokaal.

Jan Plezier Slufter

Huifkartocht door bos en duinen. Incl. thee, koffie, warme chocomelk, Texelse koek en een warme winterse lekkernij. Ma t/m zo om 11 uur, reserv.             06-20097793.

Texelse Brouwerij

13:30 uur

De Texelse Bierbrouwerij is open van 13.30-18.00. Rondleidingen om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Toegang met consumptie €7,50, t/m 15 jaar €4-. Tel.             0222 320325 .

Visserijfilms

Bij eetcafé De Kroonprins in Oosterend worden vanaf 15.00 uur visserijfilms getoond. De toegang is gratis. Vis eten vooraf kost €10,-.

 

Krimsalabim

Texelse Goochelaar geeft een feestelijke goochelvoorstelling op Vakantiepark De Krim. De kindervoorstelling begint om 16:00 uur. De toegang is gratis.

Jubileumviering

De Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting voor de Landbouw op Texel viert het 75-jarig bestaan bij Stayokay in Den Burg. Aanvang 20.00 uur.

Datecafé

In de bovenbar van discotheek J’elleboog in de Kantoorstraat in Den Burg wordt vanaf 21.00 uur het Datecafé gehouden.

Pubquiz

Bij café Mans aan de Binnenburg in Den Burg begint om 21.00 uur een pubquiz. Deelname is gratis.

Over Jan Robert

Jan Robert Schutte helpt achter de schermen het Vakantie-op-Texel-team mee.
Dit bericht is geplaatst in Agenda, Attracties en activiteiten. Bookmark de permalink.