Bloembollenroute Texel

Bloembollenroute

Bloembollenroute Texel. Het Texelse landschap is prachtig in het voorjaar: dat betekent dartelende lammeren en bloembollen die uitkomen. Op Texel zijn in het voorjaar vele prachtige bloembollenvelden te zien. De oppervlakte beslaat nu ongeveer 350 ha, vergelijkbaar met ongeveer 450 voetbalvelden.

Bloembollenroute

Tulp Texel

Ook hedentendage is het mogelijk de Texelse Bloembollenroute, gepresenteerd door de VVV, te fietsen: vanaf april tot circa half mei. Klik hier om de folder uit te printen met de kaart van de fietsroute.

Texelse bloembollentelers hebben 2 tochten langs bloeiende en fleurige bollenpercelen uitgezet: een zuidelijke en een noordelijke route. Extra leuk is dat de route langs een speciaal hiervoor aangelegde bolbloemenpluktuin voert.

Voor meer toeristische informatie over de Bloembollenroute en Texel, verwijzen we u zeker naar de plaatselijke VVV in Den Burg en naar hun website http://www.texel.net.

Onderstaand summier de Noordelijke en Zuidelijke route uiteengezet, met de belangrijkste ‘high lights’. Let wel dit is geen volledige route, maar slechts uitlichting van attracties. Bloembollenroute Texel.pdf” target=”_blank”>De folder met uitgebreide informatie en de kaart vind je hier via deze link.

 

Texelse Bloemenroute

Texelse Bloemenroute

Bloembollenroute Noord (ongeveer 27 km)

Startpunt is Vakantiepark De Krim.

Bij ijsboerderij Labora kunt u een ijsje eten.

De vuurtoren komt ook nog even in beeld.

Via de Vuurtorenweg, terugfietsen naar Vakantiepark De Krim.

Bloembollen fietsroute Texel

Bloembollen fietsroute Texel

Bloembollenroute Zuid (ongeveer 34 km)

Startpunt van de Bloembollenroute is veerhaven ’t Hortje.

Via Molwerk, bij de Stolpweg linksaf. Na de bocht links het fietspad op.

Bij de ingang van de camping rechtsaf, Rommelpot.

Rommelpot volgen tot het begin van het bos.

Bij Fonteinsweg over Westerweg.

Na ruim 1 km links bij boerderij Op Ruimte is er een bloembollenpluktuin i.v.m. 150 jaar KAVB waar u tegen een kleine vergoeding bolbloemen kunt plukken.

Bij boerderij de Razende Bol staat een zelfbedieningskraam waar u bloembollen kunt kopen en er is tevens een klein museum over de bloembollenteelt.

De Bloembollenrotonde staat vol met bloembollen van Texelse bodem, speciaal voor 150 jaar KAVB.

Op boerderij Wezenspyk wordt kaas gemaakt van koe-, schapen- en geitenmelk. De kaas is te koop in de winkel op het bedrijf.

Terug naar de veerhaven.

Bloembollenroute Zuid

Bloembollenroute Zuid

Voor meer prachtige fietsroutes: kijk elders op onze website http://www.vakantie-op-texel.com/gratis-fietsroutes

U kunt natuurlijk ook op de website van Natuurmonumenten of http://fietsenblog.blogspot.nl/2011/02/fietsroute-texel.html kijken voor mooie fietsroutes. Op Bol.com kunt u ook prachtige informatie en fietsroutes vinden.

Als u van wandelen houdt, kunt u ook een fantastische wandelroute maken: http://www.vakantie-op-texel.com/algemeen/gratis-fonteinsnol-wandelroute-en-texel-tips;

Wij verwijzen u graag naar de prachtige website van de VVV.

Bloembollenroute

2 reacties op Bloembollenroute Texel

 1. H.Postema schreef:

  Geachte m.,
  Ik heb aandachtig geluisterd, maar ik had graag een datum willen horen van wat de beste periode is om de bollenvelden te bezoeken.
  Misschien wilt u zo vriendelijk zijn om dit even kenbaar te maken via e-mail.
  Bijvoorbaat dank,
  Henk Postema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.