Fietstocht Boerenpad Texel

Fietstocht Boerenpad Texel is een stevige fietstocht van 22 km en begint bij Laagwaalderweg 5 in Oudeschild. Vanaf de veerhaven ’t Horntje is het mogelijk om fietsen te reserveren en te huren bij fietsverhuur Texel.

Schaapjes Texel

Schaapjes Texel

Start Oudeschild

De fietsroute begint even buiten Oudeschild na de haven achter de opslagplaats van Rijkswaterstaat.

Richting De Waal

De eerste paar kilometers volgt het gewoon de Laagwaalderweg richting De Waal. U slaat linksaf de Kadijksweg in en volgen daarna rechts het pad langs de Jan Ayensloot.

Tweesprong Tienhoven

Bij de tweesprong van Tienhoven, met links de gelijknamige boerderij, eindigt het eerste gedeelte van het Boerenpad. We slaan nu rechtsaf richting De Waal. Aan het eind van de weg op de T-splitsing gaat u rechtsaf.

Kern van De Waal

Aangekomen op de Waalderweg is de kern van De Waal bereikt. We gaan hier rechtsaf en daarna gelijk weer links de Bomendiek in. Daarna links aan houden (polderweg), rechts wordt De Waal gepasseerd.

Zaandammerdijk

Na de afslag De Staart is het nog 300 meter en gaat u linksaf de Zaandammerdijk onderlangs in.

Camping De Driehoek

Wie zo verder fietst, eindigt vanzelf op de dijk. Bij de kruising met de Hoofdweg/Limietweg gaan we de Limietweg op richting camping De Driehoek en het kruispunt op het eiland waar alle wegen samen komen, die naar De Cocksdorp, De Koog, Oosterend en Den Burg.

Burgerdijk

Op de rotonde volgen de weg naar De Koog om vervolgens links het Waal en Burgerdijkje op te gaan. Het Waal en Burgerdijkje kunt u helemaal volgen tot aan de Burgerdijk (ruim 4 km).

Bij Burgerdijk terugfietsen naar Oudeschild

Op de Burgerdijk aangekomen kunt u er voor kiezen om rechtsaf richting Den Burg te gaan of linksaf naar De Waal. Zowel via Den Burg als via De Waal (circa 7 km) kunt u gemakkelijk weer terug fietsen naar Oudeschild waar het startpunt van deze route is. Wilt u liever door fietsen naar de veerboot ga dan vanaf de Burgerdijk rechtsaf, daarna linksaf richting Den Burg.

Pontweg

Fiets door tot de rotonde en ga op de rotonde linksaf de Pontweg op. De Pontweg helemaal uit fietsen (9 km). U bent nu gearriveerd bij ‘t Hoorntje waar de veerboot naar Den Helder vertrekt.

Bron: http://www.fietsenopdewadden.nl/

Kaart van de route

Kaart fietsroute Boerentocht Texel

Kaart fietsroute Boerentocht Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.