IJssalon Italia

Ijssalon Italia

Ice D. van IJssalon Italia gooit deuren open. Texel is uit zijn winterslaap ontwaakt, evenals Dave Verswijveren van IJssalon Italia. Dave alias ‘Ice D.’ gooit voor het eerst dit jaar wederom de deuren open in de Dorpsstraat. Deze in De Koog gevestigde exclusieve ijssalon Italia heet u van harte welkom met heerlijk ijs en dito koffie. Hier wordt volgens traditioneel Italiaanse receptuur ijs vervaardigd.

In de Dorpsstraat in De Koog is een exclusieve ijssalon gevestigd: ijssalon Italia. Hier wordt volgens traditioneel Italiaanse receptuur ijs vervaardigd.

IJskoning Dave, alias Ice D.

IJssalon Italia

IJssalon Italia

IJssalon Italia De Koog Texel” src=”http://energy-commodities.com/images/Ijssalon_Italia.jpg” alt=”ijssalon italia” />

De ijsschep is in handen van Dave Verswijveren, alias ‘Ice D.’, die dagelijks het heerlijke ijs bereid. ‘Ice D.’ : “Ik heb het ijs maken van echte Italiaanse ijsmakers geleerd. Door hen ben ik achter de kneepjes van het vak gekomen.

Het is belangrijk om de juiste dosering van de ingrediënten te weten en in welke verhouding ze deel uitmaken van een bepaalde ijssoort. Dat is belangrijk voor de smaak.

Ook het op de juiste temperatuur houden van het ijs – min 14 °C en het toevoegen de juiste hoeveelheid suiker voor het behoud van de smeuïgheid is zeer belangrijk.”

Toplocatie Dorpsstraat De Koog

Ice D

Ice D

Dave startte de ijssalon samen met zijn broer in 2009, toen er een pand vrijkwam in de Dorpsstraat in De Koog. Dave: “Het is natuurlijk een fantastische locatie voor een ijssalon.

Je hebt veel aanloop en tot in de late uurtjes heb ik klandizie.” De ijssalon heeft een frisse moderne uitstraling met roze muren en een retro interieur.

 

20 soorten ijs

Bij het buffet kun je een ijsje in verschillende afmetingen bestellen. Er zijn bekertjes en hoorntjes voor de kinderen en de wat grote oubliehoorntjes voor de volwassenen. Ook de hoeveelheid ijs kan op maat worden besteld. Voor wie slechts een klein ijsje wil, bestelt één bolletje.

Voor de echte liefhebber is er het hoorntje met twee of drie bolletjes, waarbij naar hartelust een keuze kan worden gemaakt uit wel 20 soorten smakelijk Italiaans ijs in een oneindig aantal combinaties.

Vers schepijs en meer

IJs ijssalon Italia

IJs ijssalon Italia

In het buffet van ijssalon Italia staan elke dag bakken gevuld met vers schepijs. Er zijn spreekwoordelijk ‘duizend en 1’ smaken: malaga, chocolade, vanille, tiramisu, biscotto, caramel, stracciatella, banaan, citroen, groene appel, pistache, hazelnoot, bounty, walnoot, mango, yoghurt aardbeien en bubble gum.

Daarnaast heeft IJssalon Italia ook softijs, milkshakes, Sundeas, koffie, thee, gebak en frisdranken in het assortiment. Als je niet kunt kiezen probeer dan eens iets nieuws, en voor je het weet is het ijsje op en lik je je vingers erbij af.

Bij IJssalon Italia vind je ijs, zoals ijs bedoeld is.

IJssalon Italia

IJssalon Italia

Danny en Dave alias ‘Ice D.’ Verswijveren

http://www.facebook.com/ijssalontexel
Twitter: twitter.com/IJssalonItalia

IJssalon Italia
Dorpsstraat 15
1796 BA De Koog – Texel

M: 06-41829910
info@ijssalontexel.nl

http://www.ijssalontexel.nl/

 

 

Ijssalon Italia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.