Fonteinsnol

Fonteinsnol: mensen die voor de eerste keer op Texel komen, lachen vaak even als ze langs het bordje rijden, vaak denken mensen niet aan een nol… Maar hoe zit het nu echt met die Fonteinsnol waarom heet ie zo? Hier komt een korte uitleg:

Betekenis Fonteinsnol
Fonteinsnol is een hoge duin (= nol) en aan een waterbron (= fontein) die ontsprong op de noordoostelijke helling van de Fonteinsnol. Het bronwater werd gebruikt om het gebied rond den Hoorn (de mient) nat te houden, via talloze snelstromende beekjes of duinrellen.
In 1895 werd het Tesselse bos aangelegd en werd deze plek vergraven. Helaas ging de bron door opdroging verloren toen de Moksloot werd gegraven.

De uitkijktoren die nu op het duin staat, ligt vlakbij de plek waar vroeger de bron was.

Toren Fonteinsnol

Toren Fonteinsnol

Vannuit de uitkijktoren heeft U een schitterend uitzicht over het grote dennenbos (de Dennen) en het duingebied.

Gratis Fonteinsnol-wandelroute

Wij bieden u de zelf uiteengezette unieke Fonteinsnol-wandelroute aan. Deze wandelroute begint achter de uitkijktoren (dus loop rechtdoor (180 graden) als je Fonteinsnol nadert via de trap). Deze wandelroute door de natuur duurt ongeveer 1 uur…het kan letterlijk en figuurlijk uitlopen afhankelijk als je met kinderen bent.. Klik hier voor de gratis wandelroute door dit prachtige natuurgebied: http://www.vakantie-op-texel.com/algemeen/gratis-fonteinsnol-wandelroute-en-texel-tips

http://www.nlweerbericht.com/Provincie-Noord-Holland/Fonteinsnol/2755864

Texel Tips

Wilt u iedere week Texel Tips ontvangen? Schrijf u dan snel in via bovenstaande velden en ontvang de gratis Fonteinsnol-wandelroute en Texel Tips.

Vond u dit leuk? Via onze nieuwsbrief sturen wij een zelfgemaakte wandelroute langs de fonteinsnol en door het gebied rondom de nol, leuk voor volwassenen en zeker ook voor de kinderen want we hebben er een paar leuke opdrachten bij gedaan. Schrijf u in voor de nieuwsbrief (linksboven op de website) en u ontvangt deze leuke wandelroute (met of zonder foto’s) snel!