Tuunwoallen fietsroute

Gratis Tuunwoallen fietsroute. De Tuunwoallen fietsroute met een lengte van 35 km neemt je mee door het glooiende landschap van Texel. Je fietst langs weiden begrensd met typisch Texelse tuunwoallen. Verder voert de route lang de kust, door de zandduinen en langs diverse vogelreservaten.

Gratis_fietsroute_Tuunwal

Gratis_fietsroute_Tuunwal

Fietsroute Tuunwoallen, een heerlijk gevarieerde fietsroute over Texel. Natuurlijk huur je een fiets bij Fietsverhuur Texel bij de veerhaven van TESO op Texel. Klik hier voor de kaart.

Een tuunwoal is een opstapeling van gras en aarde waarmee schapenweilanden begrensd worden. Deze muurtjes van ongeveer een meter hoog zul je veelvuldig zien bij de fietsroute over Texel. Achter de tuunwoallen grazen de schapen waar Texel zo bekend om staat. Ieder voorjaar is het weer genieten als het lammerij is en vele lammetjes geboren worden. Een absolute aanrader om de Tuunwoallen route te fietsen in deze tijd van het jaar.

Maar de Tuunwoallen route heeft je meer te bieden dan alleen grazende schapen en een glooiend landschap. De fietsroute is niet langer dan 35 kilometer maar neemt je mee door een gevarieerd landschap. De schitterende kuststreek van het eiland waar je uitkijkt over zee, maar ook de natuurreservaten waar beschermde zeevogels broeden. Zoals gezegd: Tuunwoallen is een heerlijk gevarieerde fietsroute over Texel.

Bronnen: http://www.natuurmonumenten.nl en http://www.fietsvriendelijk.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.